torsdag 14. mai 2015

Mai du skjønne milde...

Våren går fort i år. Snøen har forsvunnet og det spirer og gror her på fjellet. Våren merkes med et yrende fugleliv. Etter en sjekk i dag er det aktivitet i alle mine over 20 fuglekasser. Svarthvit fluesnapper er i flertall i kassene, mens Kjøttmeis og Blåmeis har tatt i plass i sine kasser. Foreløpig har jeg ikke fått hekkende Toppmeis, men den kommer kanskje litt senere.

På Klomretjørni er flere Kvinender igang med hekkesesongen - de har nok funnet ledig reirplass etter Perleugla som var her i fjor eller etter Flaggspetten.  Vendehalsen er også på plass med sin spesielle sang/varsling, i fjor hadde den 11 egg i naboens fuglekasse av dem ble det 9 nye Vendehalser.

Følgende fugler er observert rundt hytta i dag:
Dompap, Nøtteskrike, Kvinand, Bokfink, Grønnsisik, Grønnfink, Flaggspett, Svarthvit fluesnapper, Vendehals, Kjøttmeis, Blåmeis, Granmeis, Løvsanger, Svarttrost og en Stokkand på Klomretjørni.
Våren er kommet

Grønnsisiken i matfatet


Denne Grønnsisiken var litt varsom
Svarthvit fluesnapper har overtatt de fleste fuglekassene


Dette treet ble blåst overende i en storm for mange år siden. Men treet gav ikke opp, nå 4 greiner blitt til 4 trær...1 kommentar:

stallnilsen sa...

Koselig at du har et sånt yrende fugle liv rundt dæ på hytta, det er så koselig og følge med på fuglene og høre på deres sang og våren.

Vi har også masse fugle sorter her,elsker sitte og se og høre på dem.

Ha ei fin helg på hytta.

Lisbeth :O)