fredag 11. juli 2014

Fantastisk juli på fjellet...


Ny hytte i treet

Etter at vi skiftet taket for et par år siden, så var der en del materialer til overs som burde brukes til annet enn ved. Da kom ideen om å lage en hytte til barnebarna i et av trærene våre. Det holdt nesten til en ferdig hytte, nå mangler det bare litt materialer til veggene og et sjørøverflagg. Nå venter jeg med spenning på reaksjonen ifra våre små håpefulle.

Ung Steinskvett

På en liten tur opp Kjalevann for å fiske kom jeg over en Steinskvett og en Rødstrupe av årets kull.

Ung Rødstrupe

Det ble ikke fisk i dag, men flotte naturopplevelser. 
onsdag 9. juli 2014

Tropenatt og hjort på fjellet?

Det går mot tropenatt. I følge yr.no skal der bli tropenatt på Stoffarsheia, temperaturen er nå på 24 grader Celsius klokka halv ni om kvelden. 

På en liten tur rundt hytta i dag overrasket jeg en hjortefamilie som stod og gresset. Selv om jeg hadde kamera med meg så fikk jeg ikke fokusert skikkelig, bildet er kanskje ikke verdt å komme på nettet....


Julitur til hytta

Yr.no med stedsnavnet Stoffarsheia melder årets sommervær. Været er like fint hjemme i Stavanger allikevel valgte vi å ta noen dager til fjells. Det var oppholdsvær mens vi gikk ifra veien og bort til hytta, men etterhvert kom tordnevær og nedbør i store mengder. Det positive må være at brønnen begynner å fylles opp igjen, snart halvfull.

I dag skal lenestolene i hytta byttes ut. Vi var var heldige da vi kom over to gode Krognes lenestoler som kan justeres, vi fant de på finn.no. Det blir noen turer bort med de gamle stolene og tilbake med de nye. Oppholdsvær i dag, så utfordringen blir mer varmen enn regnet.

Vi har ikke sett Fjellvåken i år, årets fugl, men så observerte vi den rett ved riksveien på Hddelandsheia, da den fløy  ut ifra en åpen slette. Det skal bli spennende å ta en tur til fuglekassene for å se om kull nr. 2 er på veg. 

Vi må jo innrømme at vi har TV her på hytta, RiksTV med en liten kanalpakke ut over NRK kanalene, det siste skal vi være glad for i går kveld da vi kunne se en meget merkelig fotballkamp - ja en semifinale mellom Brasil og Tyskland som endte 1-7. Et utrolig resultat.

Ellers blir det bare å nyte livet en ukes tid, med litt maling og flikking og en liten dagstur til Kristiansand. 

Et lite betjentskap på parkeringsplassen,  årets fførste huggorm.