lørdag 25. august 2012

Siste innspurt - for vinterlagring

Denne ivrige arbeideren traff jeg på jakt etter nektar i røsslyngen rundt hytta. Slik vår og sommer har vært i år så er vel hele bieakkorden ødelagt dette året, denne innspurten er vel for å sikre nok sødme til dronninga hjemme..
- Sendt ifra min iPad

På tampen av sommeren 2012.

Dette er den siste helga i august og høsten har meldt sin ankomst. Selv om sola var oppe i dag tidlig så var morgentemperaturen nede i 8 grader, så nå knitrer det i ovnen. Ingenting er vel så herlig som lydene ifra ovnen, varm kaffi og morgenmusikk på NRK P1.
I dag er planene klare. Først ned til Eiken for å handle dagens aviser, selv om innholdet i disse er vel referater ifra fredagens rettssak. Så tilbake til hytta før klokka 11, slik at en rekker Popquiz.
Første akt blir deretter å tømme kompostbingen, prosessen går litt senere heroppe på fjellet så det blir vel ikke bare jord som skal tømmes. En sann blanding av maisposer med tilhørende matavfall til litt større poser fra vår eminente Seperat ute/innedo.
Totalt har jeg observert 37 fuglearter ved eller rundt hytta. Da regnes hele Haddelandsheia med som område. Denne helga fikk vi en ny art på besøk, ikke den mest sjeldne, men ny heroppe. 3 Rødstruper tok en pause her før de drar videre til Lista og sannsynligvis krysser Nordsjøen for å nå sin vinterplass.
En morgenstund med fuktighet og sol, da kommer spindelvevene til syne. Fantastiske byggverk, symetriske og nøy planlagt. Studer detaljene her:
Det ble et elendig bærår i år. Blåbær, tyttebær og mulkter kan en finne enkeltvis hvis en leter lenge. Kanskje det er klimaendringer, men vi har nå fått bringebær på nedsiden av hytta. Ikke nok til syltetøy, men nok til å plukke i en kopp for smakens skyld.
Høsten er tiden for vakre farger, her litt av det naturen gir oss helt gratis: