lørdag 8. juni 2013

Første helga i juni 2013

Sommeren er her denne helga, en flott helg med sol og blå himmel. Litt frisk vind gjør at det blir litt kaldere, men finner en ly for vinden så må denne lørdagen komme inn under definisjonen av fint vær.

Blåbærlyngen er den dominerende veksten heroppe - det ser ut som om den har klart seg fint i vinter. Håper at den får blomstre godt og at den bærer mye blåbær. Dette bildet viser lyng uten særlig med blomster.

I juni blomstrer multene heftig - men det blir sjelden bær på dem en finner rundt hytta. Lengre inne i skogen, rundt myrene er der mer bær. Det skal treffes godt for å finne bær, men vi får komme tilbake til høsten.


Denne helga økte antallet observerte fugler med en her på Haddelandsheia - da jeg kom over en Rødvingetrost på veg til reiret sitt med nebbet fullt av mat.

Årets fuglekasser inneholder foreløpig 5 reir med egg ifra Sverthvit fluesnapper og 3 reir med fugleunger ifra Kjøttmeis. Bildet her viser egg ifra Svarthvit fluesnapper.


På veien ved inngangen til Dugnadsstien vår står det et skilt med hytte til salgs. Vi hadde ikke hørt noe om hytte til salgs og stor ble overraskelsen da vi fant tilsalgsskilt på hytta til Nissen. Interesserte kan kontakte ABC megleren i Lyngdal står det på skiltet.


God sommer til dere alle.

Sendt ifra min iPad