mandag 22. april 2013

Siste snøhelg på Haddelandsheia?

Vi kom opp til Haddelandsheia og trodde av vi kunne gå på bena bort til hytta. Vi hadde knapt gått 100 meter for vi måtte ta på skiene. På den nye stien var det enda opptil 40-50 cm snø. I Audunbakken var der litt bart, det skyldes nok mye snæscooterkjøring i år. Bare denne helga var der flere snæscootere som kjørte fram og tilbake på stien vår.

Fra Sævereid sin hytte var der snø helt fra til Evensbu. Selv om der var varmegrader om dagen og regn i forrige uke, så er der enda minusgrader om natten, noe som gjør at snøen kanskje ligger et par uker til. Men vil anbefale de som skal opp til å ta med både ski og fjellsko(støvler).

Selv om der var snø, så er våren kommet for fullt, det merkes på fuglelivet. Meisene er i gang med sin sang og tester ut fuglekassene. I denne helga var der grønnfink, grønnsisik, dompap, bokfink, bjørkefink, kjøttmeis, blåmeis, granmeis, spettmeis, flaggspett, nøtteskrike på fuglebrettet og i tillegg svarttrosten for første gang i år. Over oss svevde 2 stk fjellvåk, mens storfuglen holdt seg i bjørkene i fjellsida ved hytta.

Bokfinken på plass, som den har vært i hele vinter.