lørdag 21. september 2013

Flott helg i september...

Høsten er kommet til Haddelandsheia, med nattetemperatur på nrd mot 3 grader. Vi fikk ikke oppleve nattefrost, men det er nok bare et tidsspørsel før det skjer. I år bugner det med rognbær, både vi og fuglene venter på frost slik at bærene krystalliserer seg og bli litt mindre sure. I år skal vi prøve å lage rognebærgele som kan serveres til gode kjøttretter i vintermånedene.
Flotte høstfarger på myrene i år - flere flotte brunfarger.
Vi hadde med oss solsikkefrø, jordnøtter og meisboller for å fylle opp på vår fugleforingsplass. Det gikk ikke lang tid før vi fikk besøk av fugler - gledelig var det å få tilbake Spettmeisen som ikke har vært her i sommermånedene.
Vi har hatt besøk av: Kjøttmeis, Svartmeis, Granmeis, Jernspurv, Grønnfink, Bjørkefink, Bokfink, Spettmeis, Svarttrost, mens Spurvhauken og Storfuglen holdt seg i lia rundt hytta.

Snart starter høstjakta og i terrenget rundt hytta tas det ut elg, rådyr og storfugl hvert år. Denne blinken er satt opp av grunneierne i heia og treffer en så godt som dette så lider vel ikke dyra for mye....

Det som er herlig om høsten er fyre opp i ovnen om morgenen for å få den gode varmen, mens kaffien kokes og frokosten gjøres klar. Fjellivet er bare herlig, selv om det i dag regner og det blåser godt, mens temperaturen viser 6 grader C.Flotte høstfarger

- Sendt ifra min iPad